Sibbe Coaching & Advies is er voor jong en oud! Loop je vast in je leven, in de liefde, in je gezin of in je werk? Zijn er bepaalde patronen die steeds weer terugkomen en wil je daar (systemisch) naar kijken? Dan ben je bij Sibbe Coaching & Advies op het juiste adres! Op deze pagina lees je wat ik te bieden heb.

Vóór je de keuze maakt om een coachingstraject bij Sibbe Coaching te starten, bied ik kosteloos een kennismakingsgesprek aan. In dit gesprek ontmoeten we elkaar vrijblijvend. Ik vertel je wie ik ben en wat mijn werkwijze is en jij vertelt ook wie je bent en wat je zoekt. Zo kan je voelen en ervaren of ik als persoon en mijn werkwijze bij jou en jouw hulpvraag aansluiten.

Volwassenen
Losse familieopstelling (1-1,5 uur): €115,- per opstelling
Ik bied losse familieopstellingen aan, ook zonder coachingstraject. Eén opstelling brengt vaak meer aan het licht dan tien losse gesprekken!
Ik start met een kort gesprek waarin ik  jouw vraag verhelder. Daarna begeleid ik een familieopstelling, waarbij papiertjes of poppetjes jouw familieleden en thema’s representeren. Je hoeft je familieleden dus niet mee te nemen! Sterker nog: we kunnen ook kijken naar jouw relatie met familieleden die er niet meer zijn of waarmee je geen contact meer hebt. 

Coachingsgesprekken (traject): €75,- per uur (per 1-1-2021)
Wil je meer de diepte in of heb je behoefte aan een stukje  begeleiding? Dan kan ik je een tijdje coachen. Ik loop een stukje mee op jouw pad en bied je ondersteuning. Ik coach vanuit systemische principes en maak gebruik van gesprekken, familieopstellingen en NLP-technieken. Vaak zijn vijf tot tien gesprekken van een uur voldoende om je verder op weg te helpen. 

Relatiecoaching (traject): €125,- per uur (per 1-1-2021)
Mensen die hun liefdesrelatie willen verdiepen of kampen met relatieproblemen, zijn ook van harte welkom! Ik start vaak met een relatieopstelling omdat een opstelling heel zuiver laat zien (voelen) hoe jullie in je relatie staan en welke factoren de relatie beïnvloeden of belemmeren. Vervolgens begeleid ik jullie bij het onderzoeken van deze factoren. Ook leer ik jullie weer op een verbindend manier te communiceren. Ik maak daarbij gebruik van de methode Geweldloze communicatie van Marshall. 

Jeugdigen (volledig vergoed door de gemeente)
Coachingstraject (45-60 minuten per keer)
Sibbe Coaching begeleidt ouders en jeugdigen bij vragen en problemen. Bijvoorbeeld: ouders met opvoedvragen, kinderen met gedrag waar je als ouders lastig mee om kan gaan, gezinnen die heftige dingen hebben meegemaakt of meemaken en pubers met sombere stemming of met problemen op school. De hulpvraag kan vanuit ouders of vanuit het kind komen. Ik heb aandacht voor het hele gezinssysteem bij de begeleiding, omdat ik ervan uit ga dat problemen rondom kinderen het hele gezin beïnvloeden. Ik maak gebruik van systemische principes waaronder familieopstellingen, van NLP en van verbindende communicatie.

Voor hulp vanuit de jeugdwet is een verwijzing nodig van een arts (huisarts, jeugdarts, kinderarts) of van het centrum voor jeugd en gezin van de gemeente. Gemeenten die mijn coaching vergoeden zijn: Helmond, Someren, Asten, Deurne, Laarbeek, Gemert-Bakel, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel en Waalre.

Voorbeelden van vragen waarmee je terecht kunt in mijn praktijk:
* Hoe moeten we omgaan met de driftbuien (of ander gedrag) van ons kind?
* Hoe draag ik bij aan een gezonde hechting van mijn kind aan ons als ouders?
* Mijn kind is somber, wat nu? 

* Het ouderschap valt mij zwaar. Hoe kan ik daarin meer ontspannen?
* Hoe neem ik onze kinderen mee in onze echtscheiding?
* Hoe worden wij een nieuw samengesteld gezin, waarin ieder een plek heeft?  
 

Workshops en lezingen
Open avonden (2,5 uur):  €15,- per deelnemer
Ongeveer eens per 6 weken organiseer ik een open avond Familieopstellingen in mijn praktijk. Tijdens een open avond leg ik kort uit wat familieopstellingen zijn en begeleid ik 1 tot 3 opstellingen. Er kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen aan een open avond.
Klik hier om te zien op welk data er een open avond gepland is. Aanmelden kan via de website of via Facebook.

Workshops: verschillende tarieven
Ik geef losse workshops, zowel in de praktijk in Mierlo als op verschillende locaties in Nederland. Ik leer je systemische principes toe te passen in je privé- of werksituaties. Een voorbeeld van een workshop is “Lekker in je lijf”, “Plaats in de kinderrij” en “Medische basiskennis voor systematici”.
Klik hier om te zien op welk data er een workshop gepland is.

Lezingen: duur en tarief op aanvraag
Op verzoek geef ik lezingen over systemische thema’s zoals ziekte en gezondheid, medische basiskennis voor systemici, kindermishandeling en over opvoedthema’s zoals liefdevol begrenzen en loslaten vanuit verbinding.