Sibbe Coaching & Advies is er voor jong en oud! Loop je vast in je leven, in de liefde, in je gezin of in je werk? Zijn er bepaalde patronen die steeds weer terugkomen en wil je daar (systemisch) naar kijken? Dan ben je bij Sibbe Coaching op het juiste adres! Op deze pagina lees je wat ik te bieden heb.

Vóór je de keuze maakt om een coachingstraject bij Sibbe Coaching te starten, bied ik kosteloos een kennismakingsgesprek aan. In dit gesprek ontmoeten we elkaar vrijblijvend. Ik vertel je wie ik ben en wat mijn werkwijze is en jij vertelt ook wie je bent en wat je zoekt. Zo kan je voelen en ervaren of ik als persoon en mijn werkwijze bij jou en jouw hulpvraag aansluiten.

Aanbod voor Volwassenen
Familieopstelling (1-1,5 uur): €115,- 
Ik bied losse familieopstellingen aan zonder dat je een coachingstraject aan hoeft te gaan. Eén opstelling brengt vaak al heel wat aan het licht! Ik start met een kort gesprek waarin we samen jouw vraag verhelderen. Daarna begeleid ik een familieopstelling, waarbij vellen op de grond of poppetjes jouw familieleden en thema’s representeren. Je hoeft je familieleden dus niet mee te nemen! Sterker nog: we kunnen ook kijken naar jouw relatie met familieleden die overleden zijn of waarmee je geen contact meer mee hebt. 

Coachingsgesprekken (traject): €75,- per uur
Wil je meer de diepte in of heb je behoefte aan een stukje begeleiding? Dan kan je een coachingstraject aangaan. Ik loop een stukje mee op jouw pad en bied je ondersteuning. Ik coach vanuit systemische principes en maak gebruik van gesprekken, familieopstellingen en NLP-technieken. Vaak zijn vijf tot tien gesprekken voldoende om je verder op weg te helpen. 

Relatiecoaching (traject): €125,- per gesprek 
Mensen die hun liefdesrelatie willen verdiepen of kampen met relatieproblemen, zijn ook van harte welkom! Ik start vaak met een familieopstelling omdat een opstelling heel zuiver laat zien (voelen) hoe jullie in je relatie staan en welke factoren de relatie beïnvloeden of belemmeren. Vervolgens begeleid ik jullie bij het onderzoeken van deze factoren. Ook leer ik jullie weer op een verbindend manier te communiceren. Ik maak daarbij gebruik van de methode Verbindende Communicatie van Marshall. 

Aanbod voor Jeugdigen 0-18 jaar
Coachingstraject (volledig vergoed in bepaalde gemeenten)
Sibbe Coaching begeleidt ouders en jeugdigen bij vragen en problemen. Denk hierbij aan ouders met opvoedvragen, kinderen met gedrag waar je als ouders lastig mee om kan gaan, gezinnen die heftige dingen hebben meegemaakt of meemaken en pubers met sombere stemming of met problemen op school. De hulpvraag kan vanuit ouders of vanuit het kind komen. Ik heb aandacht voor het hele gezinssysteem bij de begeleiding, omdat ik ervan uit ga dat problemen rondom kinderen het hele gezin beïnvloeden. Ik maak gebruik van systemische principes waaronder familieopstellingen, van NLP en van verbindende communicatie.

Coaching van jeugdigen en hun ouders wordt volledig vergoed door elf gemeenten vanuit de jeugdwet. Voor hulp vanuit de jeugdwet is een verwijzing nodig van een arts (huisarts, jeugdarts, kinderarts) of van het centrum voor jeugd en gezin van de gemeente. Gemeenten die begeleiding vanuit Sibbe Coaching vergoeden zijn: Helmond, Someren, Asten, Deurne, Laarbeek, Gemert-Bakel, Geldrop-Mierlo, Nuenen, Son en Breugel en Waalre.

Voorbeelden van vragen waarmee ouders en jeugdigen terecht kuntnen Sibbe zijn: 

  • Hoe kunnen we het beste omgaan met de driftbuien (of ander gedrag) van ons kind?
  • Hoe draag ik bij aan een gezonde hechting van mijn kind aan ons als ouders?
  • Mijn kind is somber en zit niet lekker in zijn vel, wat nu? 
  • Het ouderschap valt mij zwaar. Hoe kan ik daarin meer ontspannen?
  • Hoe vindt ik een goede balans tussen mijn kind beschermen en het loslaten?
  • Ons kind loopt vast op school, wat nu?
  • Hoe neem ik onze kinderen mee in onze echtscheiding?
  • Hoe worden wij een nieuw samengesteld gezin, waarin ieder een passende plek heeft?  

Wat ik erg prettig vond aan de manier waarop jij mij hebt begeleid, is dat je structuur wist aan te brengen aan mijn gedachten en gevoelens. Tijdens de gesprekken spiegelde je zo nu en dan mijn emoties, dit was prettig confronterend. Het is echt helpend geweest voor me!

Workshops en lezingen
Open avonden (2,5 uur):  €15,- per deelnemer per keer
Ongeveer eens per 6 weken organiseer ik een open avond Familieopstellingen in mijn praktijk. Tijdens een open avond leg ik kort uit wat familieopstellingen zijn en begeleid ik 1 tot 3 opstellingen. Er kunnen maximaal 15 deelnemers meedoen aan een open avond.
Klik hier om te zien op welk data er een open avond gepland is. Aanmelden kan via de website of via Facebook.

Masterclasses en Workshops: verschillende tarieven
Ik geef losse workshops, zowel in de praktijk in Mierlo als op verschillende locaties in Nederland. Ik leer je systemische principes toe te passen in je privé- of werksituaties. Een voorbeeld van een workshop is “Lekker in je lijf”, “Plaats in de kinderrij” en “Medische basiskennis voor systematici”.
Klik hier om te zien op welke dagen er een workshop gepland is.

Lezingen: duur en tarief op aanvraag
Op verzoek geef ik lezingen over systemische thema’s zoals ziekte en gezondheid, medische basiskennis voor systemici, kindermishandeling en over opvoedthema’s zoals liefdevol begrenzen en loslaten vanuit verbinding.

Voor mij een eerste ervaring in “online” opstelling. Hoewel ik de werking moeilijk kon voorstellen online (met fysieke afstand van voor mij onbekende deelnemers), verbaasde ik me over de eenvoud van het canvas dat online door de deelnemers zelf werd ingevuld en de rake reacties van de opstellers. Dit alles begeleid door Judith die met een meditatief begin een veilige omgeving kon creëren voor de deelnemers. Simpel maar toch intens onder zachte en doelgerichte begeleiding.

Ankie na een open avond Familieopstellingen